Relaties vandaag de dag

Wat is er veranderd?

Tegenwoordig willen we graag eerst verliefd worden voordat we echt een relatie aangaan. Doordat in het huwelijksbootje stappen geen noodzaak meer is, creren en "managen" we onze eigen liefdesleven. We zijn vrij om te doen wat we willen. Risico's nemen en experimenteren, maar natuurlijk ook (te) lang twijfelen, (te) lang wachten met daten en niet weten wat je aan moet met die onbegrensde mogelijkheden terwijl je toch zoekt naar het ideaalplaatje. Ook al lijkt het soms alsof trouwen ouderwets is, komt het er toch op neer dat de meeste mannen en vrouwen uiteindelijk toch dromen van het hebben van een partner waarmee ze de rest van hun leven kunnen delen.

De nadelen van het hebben van keuzes

Deze vervlogen tijden lijken voor ons nu soms zo romantisch, omdat er destijds simpelweg geen ander alternatief was. Je moest nou eenmaal met iemand trouwen en dat was het. Er was geen weg terug en het moest op tijd gebeuren, volgens de regels. Tegenwoordig hebben we talloze mogelijkheden en de verplichting om met iemand te trouwen is vervangen door zelf verliefd te worden op iemand en hopen dat dat wederzijds is. Hopelijk voor altijd. En nu we die keuze hebben, maken we ons vooral druk of we niet de verkeerde beslissing nemen, of we niet gekwetst zullen worden, of hij of zij inderdaad wel het beste voor ons is, al weten we eigenlijk niet precies wat "het beste" is. We hebben zulke hoge verwachtingen dat we ons soms onbewust afsluiten voor nieuwe ontmoetingen. De teugels in eigen hand houden, lijkt de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat we geen fouten maken en niet gekwetst worden.

De verwarrende wereld van dating

Voordat we hebben ontdekt wie we zelf zijn en een partner hebben gevonden, moeten we durven daten. De angst om te daten is net zo groot als het verlangen daarnaar. Wij hebben zulke perfecte dromen en verwachtingen dat we bang zijn om ze ook te realiseren en ze misschien zelfs wel in duigen te zien vallen. Om onszelf hiertegen te beschermen, creëren we een beeld van het normale koppel, de perfecte man en de zelfverzekerde vrouw. Al deze vooroordelen kunnen ons tegenhouden en kan ervoor zorgen dat we de mr. of miss right per ongeluk voorbij laten lopen als hij of zij per ongeluk voorbij komt.

Het avontuur van de liefde

Tijden zijn veranderd maar we dromen nog steeds van het ontmoeten van de juiste persoon en verliefd worden. Is dat erg? Ik denk het niet. Ondanks alles is het avontuur van het verliefd worden het spannendste en meest aantrekkelijke aspect dat ons kan overkomen. Stiekem is het waar we allemaal naar verlangen. Als we ons volledig openstellen kan dat tot een avontuur leiden dat je samen deelt. Onze artikelen en adviezen zullen antwoord geven op uw vragen tijdens de zoektocht die u door zich in te schrijven bent begonnen. Niet door te vertellen wat u wel en niet moet doen, of hoe u zich wel of niet hoort te gedragen, maar door vooroordelen weg te nemen. Alleen uzelf kunt die persoon vinden waar u naar op zoek bent. We helpen u vooral op weg en geven tips om stress weg te nemen die bij het daten kunnen voorkomen zodat u zich vooral kunt focussen op het hebben van leuke dates!

 Bekijk alle artikelen

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: