Ons advies voor succesvol daten

Artikel 9

Liefde ten tijde van crisis

Door Blanca van den Brand

De media staan er vandaag de dag bol van: de economische malaise, de recessie, de crisis. We worden massaal bang gemaakt voor de magere jaren die komen gaan. Maar heeft deze crisis ook echt effect op onze gemoedstoestand en op ons liefdesleven? Dat vroegen we ons bij Lexamore ook af en wat blijkt uit internationaal onderzoek?

- De liefde wordt in tijden van crisis gezien als een schokdemper. 46% van de respondenten stelt dat het juist nu belangrijk is om een partner te hebben om de eventuele financiële problemen samen op te vangen, zowel financieel als psychisch. Met zijn tweeën kun je dat schijnbaar beter aan dan in je eentje.

- We moeten wat meer op "de kleintjes" letten. Om geld te besparen gaan we massaal minder uit eten (41%), kopen we minder cadeaus voor elkaar (30%), gaan we minder snel naar dure voorstellingen (32%) en wordt er minder uitgegaan met vrienden (29%). Dit klinkt schrikbarend en saai, maar dit heeft de liefde en romantiek juist een nieuw impuls gegeven...

Als gevolg van de besparingen koken we namelijk vaker samen thuis, kopen we geen cadeaus meer, maar verkiezen we de gratis variant van complimentjes, kroel- en stoeipartijen en welgemeende kusjes. Een prachtige ontwikkeling lijkt me juist. De financiële krapte maakt ons noodgedwongen wat creatiever. Laten we deze periode dan ook niet zien als een crisis, maar als een mogelijkheid bij uitstek. Een mogelijkheid om onze liefde voor elkaar op creatieve en goedkope wijze te uiten. Ik zou zeggen: Schroom niet en gebruik je fantasie. Laat geen enkele mogelijkheid onbenut om je partner te verrassen en te overspoelen met allerhande complimentjes. Het kost niets, maar levert oh zo veel op... zeker in tijden van crisis waarin de liefde werkt als een schokdemper.

Tel uit je winst..!

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: