Ons advies voor succesvol daten

Artikel 10

Keuringsdienst van ware (vrienden)

Door Blanca van den Brand

Na een geslaagde kennismaking brengen ook jullie ongetwijfeld de eerste dagen, weken of maanden door in een soort van roes. Je kunt je lol niet op.

Eindelijk heb je iemand gevonden die perfect bij je past, die om je slechte grappen lacht en alles even interessant en mooi aan je vindt. En jullie schijnen maar geen genoeg van elkaar te kunnen krijgen. Alle clichématige nummertjes passeren de revue: een weekendje Parijs of Rome, een dagje aan het strand en een maatschappelijk verantwoorde voorstelling. En alles wat jullie samen ondernemen lijkt even leuk en gezellig. Maar dan dient plotsklaps het moment zich aan dat je kersverse geliefde je dolgraag wilt voorstellen aan vrienden en familieleden. Je moet verschijnen voor de keuringsdienst van ware vrienden. En dat is natuurlijk dodelijk eng.

Allerlei vragen spoken er ongetwijfeld ook meteen door jouw hoofd: Wat zullen ze wel niet van je vinden? Zul je misschien iets te horen krijgen wat je helemaal niet wilt weten? Zal het wel klikken met de ouders? Pas je wel tussen zijn of haar vrienden? Allemaal hele logische overpeinzingen, maar deze gedachtes kunnen de druk behoorlijk opvoeren en ervoor zorgen dat je niet goed jezelf kunt zijn. Weet dan dat het wel belangrijk is hoe vrienden jou zien, maar dat het allerbelangrijkste is hoe je partner hier instaat. Als hij of zij zielsgelukkig met je is en dat uitstraalt en verkondigt, dan zit je sowieso gebakken. Want de uitspraak "jij blij, wij blij", gaat vaak voor vrienden op, maar net zo goed voor ouders, broers en zussen. Richt dan ook liever al je cupidopijlen op je partner, dan heb je simpelweg niets te vrezen.... "Hij vindt je fantastisch dus je bent geweldig". "Zij is dolgelukkig met je, dus haar ouders ook". Zo simpel is het!

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: