Ons advies voor succesvol daten

Artikel 11

De bons geven

Door Blanca van den Brand

"Mensen kunnen meer hebben dan je denkt"....als het maar eerlijk en oprecht is. Die laatste toevoeging is in dit geval van levensbelang.

Okay, stel dat jullie al een paar afspraakjes achter de rug hebben. Jullie hebben het naar jouw mening wel gezellig gehad, maar bij jou is de vlam jammer genoeg niet in de pan geslagen. De ander is in jouw beleving geen potentiële liefdespartner voor je. Je hebt alleen sterk het vermoeden dat je tegenspeler daar heel anders in staat. Je krijgt het gevoel dat de ander meer interesse in jou heeft dan jij in hem of haar. Wat dan te doen? Wellicht krijg je spontaan de neiging om onder te duiken en niets meer van je te laten horen of heel vaag en afstandelijk te gaan doen.

Doe dat alsjeblieft niet, maar heb het lef te zeggen waar het opstaat! Je denkt wellicht de weg van de minste weerstand te kiezen door onduidelijk te zijn of de telefoon niet meer op te nemen, maar op termijn wekt dat alleen maar weerstand en onbegrip op. Wees gewoon eerlijk over je gevoelens. Leg uit hoe jij erin staat. Geloof me, dat geeft pas echt rust. Voor jou en voor je potentiële partner. Hij of zij zal zich serieus genomen en gerespecteerd voelen en jij hebt niet het idee niet achterbaks en zwak te zijn, maar juist sterk en oprecht. Dubbele winst, dus. En ja, wat willen we nog meer? Een succesvolle relatie natuurlijk. Lees daarom snel de column over "Nieuwe ronde, nieuwe kansen!"

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: