Ons advies voor succesvol daten

Artikel 1

De eerste ontmoeting

Door Blanca van den Brand

"Waarom ken ik jou niet ergens van?"
"Geloof jij in liefde op het eerste gezicht, of moet ik nog eens langslopen?"
"Mag ik jouw telefoonnummer, ik ben de mijne kwijt?"

Tegenwoordig hoef je gelukkig geen gladde praatjesmaker of ware kroegtijger meer te zijn om aan de man of vrouw te geraken. Ook hoef jij je niet meer te melden bij een traditioneel bemiddelingsbureau. Nee, nu kun je zelf online spelen voor eigen liefdesmakelaar. Gewoon vanuit huis, in je kloffie, achter je pc. Dat is lekker praktisch en concreet. "Ik ben op zoek, jij bent op zoek, laten we wat afspreken". En dat kan super grappig zijn en heerlijk anoniem. Maar als je echt eens met iemand gaat afspreken is dat natuurlijk alsnog hartstikke spannend. Vele vragen gaan er dan waarschijnlijk door je hoofd: Zal het klikken? Zal dit hem zijn? Zal ze me wel leuk vinden? Eerste afspraakjes maken je niet voor niets nerveus: het is en blijft een test. Zelfs als je de ander niet zozeer interessant vindt, is het een klap voor je ego als de ander je niet leuk en aantrekkelijk acht. Om de plankenkoorts tegen te gaan, hier wat handige tips voor de eerste date.

  • Wees jezelf. Heb het lef je positieve punten te etaleren en eventueel zelfs aan te dikken. Misschien ben je wel heel creatief of welbespraakt, belezen of humoristisch. Doe daar je voordeel mee. Maar weet dat een beetje gestamel ook heel charmant kan zijn. Dus forceer niets, maar ontspan.
  • Let niet teveel op jezelf, maar vooral op de ander. Uiteraard wil je de eerste keer een verpletterende of gewoon goede indruk maken. Toch is het nog veel belangrijker om te achterhalen of de persoon die je tegenover je hebt geschikt partnermateriaal voor je is. Houd je oren, ogen en hart daarom goed open en ervaar en observeer.
  • Houd het kort en bondig. Je hoeft echt niet meteen je hele levensverhaal uit de doeken te doen. Probeer niet alles in een avondje te proppen. Laat niet meteen het achterste van je tong zien. Letterlijk en figuurlijk. Dan houden jullie de spanning langer vast.
  • Wees flexibel. Ga er niet vanuit dat alles perfect verloopt zoals jij dat van te voren hebt bedacht. Zet niet in op een perfecte date, maar ga voor een relaxte ontmoeting. Het hoeft niet altijd groter, spannender en duurder. Kies liever voor kleiner, spontaner en intiemer.

Dus relax, ontspan en geniet gewoon van een gezellig avondje uit. De tijd zal het dan leren of de date voor herhaling vatbaar is.

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: