Ons advies voor succesvol daten

Artikel 24

Ontrouw rouw

Door Blanca van den Brand

"Ik ga echt nooit meer iemand vertrouwen". "Alle mannen zijn toch hetzelfde": dat zijn typische uitspraken van vrouwen die bedrogen zijn. Maar ook mannen die te maken hebben gehad met een ontrouwe partner ondervinden grootste problemen met het herwinnen van het geschonden vertrouwen. Ontrouw laat namelijk niemand koud. Bedrogen worden doet pijn en het doet je zelfvertrouwen doorgaans ook geen goed. Hysterische huilbuien, oncontroleerbare woedeaanvallen, maar ook het einde van de relatie kunnen het gevolg zijn. Gun jezelf na het verbreken van de relatie ook de nodige tijd en ruimte om het onfortuinlijke voorval te verwerken.

Hierbij enkele tips voor bedrogenen:

"What doesn't kill you makes you stronger". Leer de lessen die in je vorige relatie verscholen lagen, maar waak er alsjeblieft voor je huidige partner te beschuldigen van iets wat je ex heeft gedaan. De sleutel tot genezing is vergeven, loslaten en opnieuw beginnen. Woede maakt je kleiner, terwijl vergeving je ertoe dwingt groter te groeien dan je al was. Dus: rugrechten en weer doorgaan.

Blijf ook in een nieuwe relatie alert en waakzaam, maar overdrijf daar niet teveel in. Laat je alsjeblieft niet verleiden tot eindeloze controlerondes. Ga niet als een ware Sherlock Holmes te werk maar speel open kaart over je angsten en onzekerheden. Je hebt echt geen keiharde bewijzen nodig voor je boterzachte gevoelens.

Neem je nieuwe partner serieus als die zegt niet gelukkig te zijn. Doe er iets aan voordat het te laat is. Investeer blijvend en op positieve wijze in jullie liefdes- en seksleven. Dan heeft je partner een stuk minder reden om zijn of haar geluk elders te gaan beproeven.

Dit zijn wat tips die ik de bedrogenen geef in mijn nieuwe boek "69: de kunst van het beminnen". Benieuwd wat voor tips ik de bedriegers meegeef? Lees dan de column "Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger?"

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: