Ons advies voor succesvol daten

Artikel 26

Koppelactie geslaagd?

Door Blanca van den Brand

"Je partnerkeuze is de belangrijkste keuze die je moet maken in het leven". "Die keuze is allesbepalend", dat is mijn stellige mening. En omdat het zo'n belangrijke keuze is, is het de ultieme uitdaging om tussen alle beschikbare singles juist die ene geschikte partner te vinden. Dat is gewoon een kwestie van werving & selectie.

Een goede werving en een strenge selectie om precies te zijn. Alleen maakt het keuze-te-over-principe van vandaag de dag de zoektocht er niet gemakkelijker op. De overdadige keuzemogelijkheden kunnen ervoor zorgen dat je het gevoel hebt te zoeken naar een speld in een hooiberg. En ook de verworven vrijheid van tegenwoordig dat we onze eigen partner mogen uitkiezen, bezorgt sommige onder ons slapeloze nachten. Het voert de druk alleen maar op. Ik hoor dan ook steeds vaker cliënten en vrienden klagen: "ik zou willen dat iemand anders een partner voor me uit zou kunnen kiezen, want ik val altijd op de verkeerde".

Lexamore.nl heeft onlangs een koppelonderzoek uitgevoerd onder haar leden. En wat blijkt? 85% van de respondenten zou het inderdaad heel leuk en spannend vinden om gekoppeld te worden, maar bij slechts 30% van de mensen is dat ooit wel eens gebeurd. Kort door de bocht kunnen we stellen dat men wel gekoppeld wil worden, maar dat het maar zeer sporadisch gebeurt. Vroeger, ten tijden van het gearrangeerde huwelijk, werden we door onze ouders uitgehuwelijkt aan een geschikte partij. Dit is vandaag de dag nog steeds een succesvolle formule in landen waar ze keuzevrijheid niet zo hoog in het vaandel hebben staan. In een geëmancipeerd land als Nederland willen we toch ook echt zelf iets te kiezen hebben. We kunnen daarbij alleen best wat hulp gebruiken. Op de vraag "hoe zou u het vinden om door een matchmakingsite gekoppeld te worden?" antwoordde maar liefst 77,5% positief. Tja, waar wacht je dan nog op vraag ik me af. Kom maar op als je durft. Dit is je kans. Aan jou de uiteindelijke keuze!

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: