Ons advies voor succesvol daten

Artikel 28

Mannen sneller aan de vrouw na een scheiding

Door Claudia, Lexamore.nl

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Een veel gehoorde uitspraak om aan te geven hoeveel we van elkaar verschillen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft in het kader van de verschillen tussen man en vrouw een vergelijking gemaakt van wat er gebeurt na een echtscheiding.

Zoals verwacht doen we ongeveer alles anders dan de ander. Vrouwen blijven vrij lang alleen, al is het maar om de scheiding te verwerken. De assertieve en steeds zelfstandiger wordende vrouw neemt de tijd om erachter te komen wat er mis is gegaan en 4 jaar na de scheiding is twee derde van de dames nog single. Een nieuwe partner moet heel wat in huis hebben om haar te bekoren en zich in haar leven te mogen mengen.

Mannen doen in een flink aantal gevallen exact het tegenovergestelde: zij (50%) hebben 4 jaar later weer een relatie of zijn opnieuw getrouwd. Dit zou komen doordat de mannelijke deelnemers niet zelfstandig genoeg zijn om hun eigen boterham te smeren en missen een vrouw in hun leven die voor hem zorgt of hem ondersteunt en dus wordt er naarstig naar vervanging gezocht. Het liefst in de vorm van een mooie, jonge(re) variant, met een iets lager ´niveau´ dan dat van hem zelf. Daar is inmiddels zelfs een naam voor: down-daten.

Voor de gescheiden vrouwen is dit een slecht teken. Er blijven immers minder mannen van hun eigen niveau over, terwijl juist deze kritische en sterke vrouwen niet snel zullen zwichten voor de andere ´verliesleidende´ partij: de jonge, onervaren mannen. Dat zij een hoge functie of goede baan heeft, heeft voor een man bijna nooit meerwaarde en de bij moeder thuisgebleven kinderen betekenen regelmatig een drempel voor nieuwe relaties.

Nog een schepje er bovenop: dames zouden ook nog eens minder mooi worden met de jaren, terwijl van mannen vaak wordt gezegd dat hoe grijzer en wijzer ze worden, hoe aantrekkelijker voor de andere (of dezelfde) sexe zij zijn.

Samengevat lijkt het 1-0 voor de mannen, als dit onderzoek gelijk heeft. Hoe hard velen van ons ook gelijk willen zijn aan elkaar; de eeuwige strijd der verschillen lijkt aan de macht te blijven. Een enkele reis Pluto om dichter bij elkaar te komen lijkt de enige uitweg.

Maar: als er verschillen zijn, zijn er ook gelijkenissen én is er ruimte om elkaar binnen een relatie aan te vullen. Er zijn talloze gelukkige stellen die blij zijn met elkaars gelijke of juist verschillende eigenschappen.

Via matchmaking website Lexamore.nl is het mogelijk je eigen persoonlijkheid en eigenschappen in kaart te brengen. Op basis daarvan word jij naar aanleiding van jouw interesses en visies aan een ander voorgesteld. Als relatiezoekers zich daar verzamelen, kan elk potje zijn of haar dekseltje misschien alsnog vinden. Het is in elk geval een stuk eenvoudiger dan een reis naar Pluto, dus zeker het proberen waard.

Claudia Lexamore.nl

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: