Ons advies voor succesvol daten

Artikel 33

Go Hollywood Style

Door Rhijja Jansen

Hollywoodsterren verslijten liefdes aan de lopende band: het ene moment hebben ze net hun 5-jarige relatie verbroken, een maand later melden de kranten dat ze een nieuw liefje hebben gescoord. Een jaar later zijn ze getrouwd. Ze hoppen als een kikker aan de XTC van de ene naar de andere relatie.

Ik heb me altijd verbaasd over hoe snel het gaat in celebrity-land: hoe is het mogelijk dat ze zo snel over hun ene relatie heen zijn, en zich meteen kunnen onderdompelen in de volgende?

Hier zijn natuurlijk verschillende redenen voor te bedenken: misschien was de oude relatie al jaren op sterven na dood, en was het einde zelfs een opluchting. Misschien werden ze opeens straalverliefd op een ander, of ging de relatie zo slecht, dat ze beter af zijn zonder.

Je hebt zelfs soms de neiging om lang aan je ex te blijven 'hangen', en merkt dat het niet lukt om er goed overheen te komen, waardoor je niet open staat voor een nieuwe liefde. Gelukkig zijn hier verschillende manieren voor:

  • Los onopgeloste zaken uit jullie voorbije relatie op. Als je het gevoel hebt dat sommige dingen niet duidelijk zijn, vraag het dan aan hem/haar. Besef wel dat het antwoord misschien niet bevredigend genoeg is. Maar je hebt het dan in elk geval geprobeerd.
  • Maak een lijstje met de negatieve eigenschappen van je ex. Het is niet voor niets uit gegaan, dus zo geweldig was hij/zij nou ook weer niet. Laat vrienden desnoods helpen bij het opnoemen van deze List of Shame. Pak dit lijstje erbij als je een zwak moment hebt. Relativeren is key.
  • Verbreek alle contact met je ex. Anders kun je altijd een sprankje hoop houden dat het weer goed komt. Als het echt meant to be is, moet je bedenken dat jullie vast wel op de een of andere manier samen zullen komen. Maar dit is blijkbaar niet het moment, dus dan kun je hem/haar maar het beste uit je leven bannen, zodat je je weer op jezelf kunt richten.
  • Vergeef. Nee, je hoeft niet de nieuwe moeder Theresa te worden, maar misschien zit je wel vol wrokgevoelens over hoe het tussen jullie is geëindigd. Sport het eruit, wandel het eruit in de bossen, schreeuw het er desnoods uit, en kom uiteindelijk tot de conclusie dat het zijn/haar tekortkoming was, dat jou niet veel te verwijten valt, en dat je hem/haar moet kunnen vergeven om door te kunnen. Niet om hem/haar een gunst te bewijzen, maar vooral jezelf: er valt een last van je schouders.


Ga er veel op uit. Het is lente! Elke single staat in de flirtmodus, dus trek de stoute schoenen aan, en stap gewoon op die fijne man/vrouw af. Hoe meer verschillende mensen je ontmoet, des te meer je je realiseert dat er zoveel moois rondloopt. En als dingen een beetje mislukken, is daar de zon om je op te vrolijken.

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: