Ons advies voor succesvol daten

Artikel 35

Let's talk about sex

Door Rhijja Jansen

Ze was smoorverliefd, en stuurde me een mail voor advies. Want hoe leuk Maaike die ene man ook vond, hij gaf zo weinig. Ze waren met elkaar naar bed geweest, maar verolgens hoorde Maaike amper iets van hem. En als ze de hoop had opgegeven, stelde hij opeens voor om samen te gaan poolen. En dat was iets heel anders dan seks, toch? Dan moest er toch meer tussen hen zijn?

Verschil m/v
Het blijft altijd lastig om te bepalen of daten met iemand alleen met seks en genegenheid te maken heeft, of dat het tot een relatie leidt. Daarom is het goed te beseffen dat seks op vrouwen een andere uitwerking heeft dan op mannen.

Hechten
Na een stomende vrijpartij lig je meestal in elkaars armen. En dat knuffelen is heeft meer effect dan je denkt. Zonder dat je het weet, hecht je je aan elkaar. Dat komt doordat het hormoon oxytine wordt geproduceerd in de hersenen. Dit versterkt de band tussen twee personen. Vrouwen maken meer van dit hormoon aan dan mannen, en daardoor lijkt het alsof mannen hun gevoel makkelijker kunnen uitschakelen als het om seks gaat.

Verslaving
Bij mannen speelt het hormoon dopamine een grote rol bij een vrijpartij:dit hormoon komt vrij als de man een orgasme krijgt. Dit hormoon is redelijk verslavend, waardoor mannen automatisch meer seks willen, als ze het hebben. Dat verklaart ook waarom mannen gevoeliger zijn voor een seksverslaving dan vrouwen.

Seksdieet
Om terug te komen op Maaike: ze is duidelijk gehecht aan de man waarmee ze date. Maar om zéker te weten of hij echt voor haar gaat, of alleen voor de seks, zit er maar een ding op: een paar dates hebben zonder met elkaar in bed te belanden. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld overdag afspreken, zodat je niet 'toevallig' de laatste trein naar huis mist. Drink niet te veel, en hou vooral vol. Als je date vervolgens aftaait, weet je dat het alleen maar om de seks draaide.

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: