Ons advies voor succesvol daten

Artikel 5

En het winnende profiel is...

Door Blanca van den Brand

Tegenwoordig zijn de ouderwetse contactadvertenties uit de krant echt uit de tijd. Teksten als "Vlot Grietje is op zoek naar haar Hans" of "Tandarts zoekt vriendin die niet voor één gat te vangen is", blijven ons meer en meer bespaard. Maar wat moet je dan wel in je profiel zetten om in contact te komen met die ene geschikte partner. Hoe trek je de juiste mensen aan en haal je ze binnen en hoe houd je de rest buiten?

Wees origineel. Bijna alle profielen lijken op elkaar en jij dient je op de een of andere manier te onderscheiden van de concurrentie. Een originele en zinnenprikkelende tekst biedt je hiertoe de uitgelezen mogelijkheid. Schrijf over leuke specifieke dingen die jou zo bijzonder en uniek maken.

Prijs jezelf aan. Hoe je het ook wendt of keert, je profiel is een soort reclameboodschap over jezelf. Je prijst jezelf als geschikte partner aan. Schroom niet om positieve dingen over jezelf te zeggen. Er valt altijd wel iets fantastisch over jezelf te vermelden.

Wees eerlijk en concreet. Je mag jezelf best wat positieve eigenschappen toedichten, maar overdrijf daarin niet teveel. En belangrijker nog, verdraai de feiten niet. Dus: Verfraai, maar verdraai niet. Als je gescheiden bent, wees daar dan ook eerlijk over. Heb je kinderen? Verzwijg ze niet. Eerlijkheid vergroot alleen maar de kans dat je gelijkgestemden aantrekt. En dat is toch precies wat je wil?

Wek nieuwsgierigheid op. De kunst van een goed profiel is dat het vragen oproept of een glimlach om iemands mond tovert, maar in ieder geval enthousiasmeert om eens contact met je te zoeken. Hou die drempel laag en zet er iets in waarop iedereen met een grapje of vraagtekens kan reageren. Je nickname leent zich hier uitermate goed voor!

Dit zijn een paar tips die handig kunnen zijn bij het aanmaken van je profiel. Let daarnaast alsjeblieft ook op "schreifvauten". Spel- en grammaticafouten staan erg hoog in de top 10 van ergernissen. En verder is je foto natuurlijk van groots belang. Hierover echter meer in de volgende column. Dus lees snel verder om van jouw profiel tot winnende profiel te maken.

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: