Ons advies voor succesvol daten

Artikel 7

Van online naar offline

Door Blanca van den Brand

Vroeger ontmoette men elkaar ergens en leerde men elkaar door de tijd heen steeds beter kennen. Bij online daten is er eigenlijk sprake van een omgekeerde dynamiek. Je leert elkaar kennen voordat je elkaar daadwerkelijk hebt ontmoet. Een levendige correspondentie gaat vaak vooraf aan een eerste ontmoeting.

Dat maakt online daten ook zo bijzonder. De intensieve mailgesprekken worden steeds onderhoudender maar vaak ook onthullender. Verbaal kan je zelfs al het hof gemaakt worden en kun je reeds op de digitale versiertoer zijn gegaan. Er kan zelfs sprake zijn van ware virtuele verliefdheid. Op een gegeven moment kun je er dan echter niet langer omheen: je wilt elkaar eens ontmoeten. Dan wil je van virtueel naar visueel, van secondlife naar reallife, van online naar offline daten. Je wilt het fantastische droombeeld dat je van elkaar hebt aan de werkelijkheid toetsen. En zonder heel belerend te willen klinken, wil ik je dan de volgende (moederlijke) tips meegeven.

    De 5-van-online-naar-offline-dating-tips:
  • - Ben eerlijk en doe je niet anders voor dan je bent, want eerlijkheid duurt toch het langst.
  • - Bouw het rustig op. Heb eerst een poosje online contact, bel dan eens met elkaar en spreek pas dan met elkaar af. Maar wacht er ook weer niet te lang mee.
  • - Spreek het liefst af op een drukke, openbare plek.
  • - Houd het eerste afspraakje kort en krachtig. Zo houd je de spanning langer vast.
  • - Blijf reëel. Wellicht was er wel sprake van een digitale vonk, maar is er geen werkelijke chemie. Dat kan!

Online daten is eigenlijk een soort moderne versie van een gemaskerd bal. Je kunt nog enigszins anoniem een fantastische online tijd hebben samen, maar de echte test komt pas als je elkaar in levende lijve ontmoet. Dat is en blijft elke keer weer spannend. Ineens moeten jullie figuurlijk met de billen bloot en gaan de maskers af. En dan..? Lees snel de column "de eerste ontmoeting"...

Ontmoet de singles die
echt bij u passen

  • Doe gratis onze persoonlijkheidstest
  • Bekijk UW matches
  • Neem contact op

Online help

Alle antwoorden
op uw vragen: